Искам да попитам възможно ли е ако ламбда сондата ми е изплющяла напълно от това да ми мени оборотите на бензин падат рязко ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мени обороти
Collapse
X
-
..
вероятно е от нея защото тя има функцията да измерва изгорелите газове и по този начин изчислява колко бензин да подаде .. другия варянт ако ти неми оборотите може да е от Стъпковия мотор или е заминал или трябва да го почистиш поздрави
-
до дроселовата клапа има един датчик, който подава сигнал към стъпковия мотор. ако клапата и датчика са позацапани, то сигнала няма да е адекватен на действителните обороти и ще лъже моторчето. отвори дросела и го почисти добре. може и от много други неща да е, но за това се сещам най - напред.Alfa Romeo 155 TS, 1993 г., 129 к.с.
Comment
-
Ша извиняяте за Тъпия въпрос ...
Значи на светофар кат чакам... понякога оборотомера "мърда" надолу с 3-4 деления от "нормалния" празен ход... и в следващия сам момент "добавя" обороти се връща в старото положение..
Без да съм докоснал газта...
За това ли говорите... ?? Или па не съм доразбрал нещо..AR 155 2.0 16V Never Forget You
AR 166 2.4 JTD
Comment
-
..
Първоначално публикувано от YuretiШа извиняяте за Тъпия въпрос ...
Значи на светофар кат чакам... понякога оборотомера "мърда" надолу с 3-4 деления от "нормалния" празен ход... и в следващия сам момент "добавя" обороти се връща в старото положение..
За това ли говорите... ?? Или па не съм доразбрал нещо..аз на моята 2пати го сменям ... и в момента като сам на светофар понякога ми държи от 1300 до 2000 оборота .. понякога си е перфектна
900-1000 .. поздрави
Comment
-
Re: ..
Първоначално публикувано от elenkofПървоначално публикувано от YuretiШа извиняяте за Тъпия въпрос ...
За това ли говорите... ?? Или па не съм доразбрал нещо..аз на моята 2пати го сменям ... и в момента като сам на светофар понякога ми държи от 1300 до 2000 оборота .. понякога си е перфектна
900-1000 .. поздрави
И кви пари струва ?AR 155 2.0 16V Never Forget You
AR 166 2.4 JTD
Comment
-
щом ти падат оборотите си миля, че е е сондата.
а това доколкото знам, не съм сигурен, е моторчето за празен ход. мился, че не е евтино...sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
... как влияе перката на оборотите..??
А тая сонда как да я "проверя" дали е читава ва момента
има ли някакви "външни" белези по които да се познава че е издухала..
или само "специалист" мож разкри истината..???AR 155 2.0 16V Never Forget You
AR 166 2.4 JTD
Comment
-
за момент, когато ти се включи перката оборотите падат, но веднага се нормализират...така е поне при мен.
ако е ламбдата ще ти вдигне и разхода чувствително.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Първоначално публикувано от Yureti... как влияе перката на оборотите..??97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
Comment